Arbitri

Răzvan-Florian ALEXANDRU (Ploiești) – a ocupat functii de conducere și a adunat o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurarilor: Sef Departament Daune Vatamari Corporale, Sef Serviciu Daune Complexe, Sef Serviciu la Departament Asigurări Societati de Leasing și Recuperari, Sef Birou la Serviciul Derulare Contracte Riscuri Financiare si Complementare in cadrul companiei Omiasig. Din anul 2016 Conciliator in cadrul entității SAL-FIN (soluționare alternativă a litigiilor în domeniul financiar nonbancar).

Florian BARAC (București) – Experiență de peste 18 ani în domeniul asigurărilor, Lector Universitar in Managementul Riscului, lector in cadrul Institutului de Management in Asigurari. A detinut funcții de conducere in companii de top, atât brokeri de asigurare (Agricover Broker de asigurare), cât și companii de asigurări (Groupama, Carpatica, Astra).

Cristian BĂLĂNICĂ (București) – a ocupat funcții de conducere in companii de renume din piața asigurărilor precum Asirom - Vienna Insurance Group, Unita S.A –V.I.G (acc UNIQA Asigurări), Director Executiv - CARPATICA ASIG SA , Director General – Campion Broker de asigurare-reasigurare. In prezent Director General - PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare). Absolvent MBA Insurance - Chartered Insurance Institute.

Adrian Constantin BUNEA (București) - Membru Fondator UNSICAR. Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul asigurărilor, a ocupat funcții de conducere in companii de renume din piața asigurărilor precum Director Adjunct - Marsh & McLennan Romania, Director - AB Broker – Broker de asigurare reasigurare - în prezent. Formator în asigurări, fost lector in cadrul Institutul de Asigurări și Pensii.

Dr. Dragoș CĂLIN (Brașov) - director al Direcției Juridice, S.I.F. Transilvania, Brașov; arbitru pe lista Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov. Coordonator al secţiunii „Societăţi - Piaţă de Capital” din cadrul Revistei Române de Drept al Afacerilor. Autor de lucrări de specialitate în domeniul pieței de capital.

Ovidiu Iulian CIOBANU (București) – Președinte al Asociației de Drept al Asiguratorilor din Romania (ADAR), Președinte al Fondului de Protecție a Victimelor Străzii (2007-2011), Membru in Consiliul Director al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (2002-2011), Lector atestat ASF, participare activa din partea UNSAR sau APAPR la elaborarea de proiecte modificatoare ale legislației primare si secundare in domeniul asigurărilor, pensiilor private si domeniilor conexe. Activitate juridica de peste 20 de ani in domeniul asigurărilor.

Dr. Alina Mioara COBUZ-BĂGNARU (București) - lector universitar la Academia de Studii Economice, București. Avocat coordonator, Cobuz & Asociații; membru al International Bar Association (IBA - Section of Business Law). Arbitru la Bursa de Valori București și la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Autor de lucrări de specialitate în domeniul dreptului comerțului internațional și al arbitrajului comercial.

Dr. Mihaela COJOCARU (București) - Doctor în economie. Peste 20 de ani de experiență de management și top management în domeniul asigurărilor: Director Vânzări - Astra Asigurări, Director General Adjunct si Membru in Consiliul de Administrație – Certasig. Lector (autorizat CSA L-130) Programe educaționale și cursuri de finanțate prin POSDRU 2012-2014: Managementul Riscului, Lichidarea daunelor non-auto si Cursuri de pregătire continuă în asigurări: asigurări de răspundere, asigurări de garanții in cadrul Institutul de Studii Financiare (ISF).

Adriana GRECU (București) - experienta de peste 20 de ani in domeniul asigurarilor in Romania si in Zona Centrala si de Est a Europei, absolvent programe de leadership de renume precum Harvard Business Publishing si Gustav Kaser Training International. A ocupat pozitia de Director Executiv ASIGEST - Broker de asigurare reasigurare, in prezent Director General - AON Romania – Broker de asigurare reasigurare.

Dr. Sergiu GOLUB (Cluj Napoca) - lector universitar, prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Arbitru pe lista Curții de Arbitraj Comercial a Camerei de Comerț și Industrie Cluj. Colaborator permanent al Revistei Române de Drept al Afacerilor. Autor de cursuri, articole și alte lucrări de specialitate în domeniul dreptului comercial.

Gheorghe GRAD (București) – Experiență în domeniul asigurărilor de peste 25 de ani, deține din anul 1998 funcția de Director General al companiei RENOMIA SRBA Insurance Broker. Fost Director Executiv și Membru în Bord în cadrul UNSICAR. Deține o experiență de peste 15 ani în programe internaționale de asigurări și membru în reputate organizații internaționale de brokeraj în asigurări.

Dr. Raul-Felix HODOȘ (Tîrgu Mureș) - lector universitar la U.M.F.S.T. din Tîrgu Mureș, director executiv al Centrului de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri (CECADA). Avocat și practician în insolvență, coordonator al „Hodoș și Asociații” și al „Hodoș Business Recovery”. Conciliator SAL-Fin (A.S.F.), mediator și arbitru pe lista Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Mureș. Autor de lucrări de specialitate în domeniul dreptului comercial și al dreptului noilor tehnologii.

Alexandru IVAN (București) – Experiență de peste 15 ani în domeniul asigurărilor, Director General al Tiriac Brokers. Asistent universitar la Catedra de Monedă din Academia de Studii Economice 2001-2004. Lector universitar la Catedra de Monedă din Academia de Studii Economice 2004–2005. Membru al A.C.I. România – Asociaţia Pieţelor Financiare şi al A.C.I. – The Financial Markets Association.

Romeo JANTEA (București) – a ocupat funcții de conducere și a adunat o experiență de peste 20 de ani in companii de asigurare de renume din piața asigurărilor precum Director General Adjunct – UNIQA Asigurări SA, Director General – BCR Asigurari SA, Director pentru dezvoltare – AVIVA Asigurări de Viață SA cat si brokeri de asigurare – Director General FINCOP Broker de Asigurare.

KIS Attila (Tîrgu Mureș) - Autor al volumului „România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (2005-2008)” și al altor lucrări de specialitate în domeniul dreptului comercial.

Dr. Ioan LAZĂR (Alba Iulia) - conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Avocat, titular al Cabinetului individual de avocat „Ioan Lazăr” din Alba Iulia. Mediator. Autor de cărți, articole și alte lucrări de specialitate în domeniul dreptului concurenței și al dreptului financiar.

Valeriu Sergiu LOGHIN (București) - Cu o vastă experiență în domeniul asigurărilor de aproximativ 22 de ani a detinut funcții de conducere (Director Direcția Daune, Director Directia asigurari auto, maritime si de transport, Director Coordonator Bancassurance, Director General) în cadrul companiilor de asigurare Asiban, Astra, BCR Asigurari SA, Omniasig SA, Carpatica SA.

Mihai LUCANU (București) – „Award in General Insurance", Chartered Insurance Institute (CII) Marea Britanie, cu o experienta de 19 ani in asigurari, dintre care 15 ani exclusiv in subscrierea de asigurari industriale si comerciale in cadrul grupurilor internationale AIG si QBE, urmati de coordonarea departamentului Comercial si Ofertare Companii din Groupama. Experienta inclusiv in supervizare daune, financiar, juridic, resurse umane și IT.

Dr. Angela MÎȚĂ-BACIU (Iași) - conferențiar universitar la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași. Avocat, titular al Cabinetului individual de avocat „Angela MÎȚĂ-BACIU” din Iași. Arbitru pe lista Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Lector la Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - Filiala Iași. Președinte și membru al juriului la Annual Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Hong Kong. Autor de cursuri universitare și alte lucrări de specialitate în domeniul dreptului comerțului internațional și al arbitrajului comercial.

Dr. Gabriel Vasile OLTEAN (București) - conferențiar universitar la Universitatea ,,Alma Mater” din Sibiu. Membru Neexecutiv în Consiliul de Administrație - Compania de Asigurări și Reasigurări Exim România SA, Membru Neexecutiv în Consiliul de Administrație - Societatea Comercială Electrificare CFR SA. Mediator autorizat în baza Hotărârii 2384/25.05.2013 a Consiliului de Mediere. O prezență constantă de peste 20 de ani în piața asigurărilor, a ocupat funcții de conducere în companii de top în domeniul asigurărilor precum OMNIASIG Asigurări – Reasigurări SA, BCR Asigurări – Reasigurări SA, Alliantz Tiriac SA, ASTRA SA. Membru Camera Auditorilor Financiari din România, membru Camera Consultanților Fiscali, membru Institutul Național de Control Intern. Autor de cărți și articole de specialitate în domeniu.

Dr. Ciprian Adrian PĂUN (Cluj Napoca) - conferențiar universitar la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; profesor asociat la Ecole de Management de Normandie (Caen-Le Havre). Avocat coordonator, Casa de Avocatură „Păun Ciprian și Asociații”. Autor de cărți, articole și alte lucrări de specialitate în domeniul dreptului comercial și al dreptului fiscal.

Narcis PĂVĂLAȘCU (București) – Experiență în domeniul asigurarilor de 22 de ani, fondator și președinte al Asociației evaluatorilor de daune din Romania - Romanian Loss Adjusters Association (RO.L.A.A.), membru FUEDI - The European Federation of Loss Adjusters Experts, membru CILA – Chartered Institute of Loss Adjusters, fondator și președinte ACAMA - Asociația “Centrul de Arbitraj şi Mediere în Asigurări”. În prezent Director General în cadrul companiei Pavalascu Risk Consultants – corespondent unic al Crawford & Co International Loss Adjusters. Prezentă atât pe plan national cat si international, compania este specializata in instrumentarea dosarelor de dauna, managementul riscului si al daunelor, regularizarea daunelor, audit de daune, studii de caz pe polite de asigurări.

Ștefan Emanuel PRIGOREANU (București) - EMBA. Experiență de peste 20 ani în domeniul asigurărilor. Fost vice-președinte PRBAR. Conducător Executiv al societății Millenium Insurance Broker SA. Fost membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Lector, conducător al Formatorilor la societatea INDOCTA SRL. Furnizor autorizat de pregătire profesională în asigurări.

Karina ROȘU ACII CIB (București) – Master în Management de risc și Asigurări - Cass Business School, Londra; Absolvent al examinărilor Chartered Insurance Institute Londra cu titlul de Associate of the Chartered Insurance Institute (ACII); experiență practică locală și internațională de peste 20 de ani în management de risc și brokeraj de asigurări si reasigurări cu specializări în domeniile riscuri industriale, energie, instituții financiare și soluții pentru asigurarea riscurilor de catastrofă; lector în domeniul asigurărilor și managementului de risc, membru in Comitetul Director al UNSICAR.

Georgeta SĂRĂCIN (Constanța) – Experiență în domeniul asigurărilor de peste 30 de ani, deține din anul 2006 funcția de Director Executiv al societății VERASIG BROKER DE ASIGURARE. Specializată în managementul risk-ului aplicabil riscurilor corporate, specializată în instrumentarea daunelor non auto – property, liability, marine.

Dr. Lucian-Bernd SĂULEANU (Craiova) - profesor universitar la Universitatea din Craiova. Avocat, coordonator al „Săuleanu și Asociații”; decan al Baroului Dolj. Arbitru pe lista Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Romaniei și pe lista Tribunalului Arbitral de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia „Craiova”. Președinte al Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Dolj. Autor de cărți, articole și alte lucrări de specialitate în domenii precum dreptul comerțului internațional și arbitraj comercial.

Antonio Khonkham SOUVANNASOUCK (București) - Experiență în domeniul asigurărilor de peste 20 ani ca Director General în cadrul societății Asigest Broker de asigurare-reasigurare SA, lector in cadrul Institutul de Asigurari si Pensii, membru in consiliu UNSICAR (membru fondator). Președinte PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare).

Dr. Daniel-Mihail ȘANDRU (București) - profesor universitar la Universitatea din București și la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București. Coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. Judecător ad hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi al Asociaţiei Române de Drept şi Afaceri Europene din București. Autor de cărți, articole și alte lucrări de specialitate în domenii precum arbitrajul comercial, achiziții publice și protecția datelor cu caracter personal.

Valentin TUCA (București) - Cu o vastă experiență în domeniul asigurărilor (aproximativ 20 de ani), atât în România, cât și la nivel regional (țările CEE). A detinut funcții de conducere (CEO, Country Manager, CCO pentru Europa de Est) în cadrul companiilor multinationale de top, atât brokeri de asigurare (Marsh, AON), cât și companii de asigurări (Clal Insurance Company).

parallax background

Any questions? Contact with me!